A fogyás előnyei.

A fogyás témája mindig is népszerű lesz. Ennek ellenére, a fogyás legnagyobb gondja a hozzá szükséges motiváció megtalálása. A súly egy rendkívül instabil természetű érték, és ha nem vagyunk képesek legyőzni állandó vágyunkat, hogy annyit és azt együnk amit csak akarunk, és nem találjuk meg a belső motivációt a fogyáshoz, testsúlyunk soha nem is marad állandó. Mondjon bárki bármit, a jól megszokott életünket tönkre tevő extra kilók mindig ebből kifolyólag jönnek fel ránk. Összeszedtük közülük a legáltalánosabbakat és legalapvetőbbeket.

„Felszedtél néhány kilót!” Ugyan ki akarná hallani közülünk ezeket a szavakat, főleg úgy, hogy a szeretteink szájából hangzanak el? Sajnos nem mindig a legudvariasabb és felénk jó szándékkal közelítő emberek vesznek minket körül. Még akkor is, ha az emberek azon szerencsés kategóriájába tartozunk, akik soha nem törődtek különösebben az alakjukkal, valószínűleg mindannyian adunk mások véleményére, ez a gondolat pedig nem hagy minket nyugodni, egészen addig, míg végül azt gondoljuk majd „Mi van, ha mégis igaz?”. Mint kiderült, gyakran más emberek véleménye adja motivációnkat a fogyásra, erre a lelkesítő erőre pedig rengeteg nőnek van szüksége, hogy napról-napra kitartsanak fogyókúrájuk, vagy edzéstervük mellett.

„Nem férek bele a kedvenc ruhába!”. Amennyiben barátaink vagy szeretteink nem hívják fel rá figyelmünket, valószínűleg ruhatárunk árulja majd el nekünk, hogy felszedtünk néhány fölösleges kilót. Ha tavaly még minden tökéletesen állt rajtunk, most viszont már alig tudjuk felhúzni a cipzárt kedvenc ruhánkon vagy már bele sem férünk – akkor nagy valószínűséggel ideje elgondolkozunk helyzetünk komolyságán. De ez csak abban az esetben érvényes, ha valóban törődünk alakunkkal és megjelenésünkkel. Számos olyan nő van, aki nem igazán törődik ezzel, és ettől még boldogan élik életüket és inkább más dolgok miatt aggódnak. Szóval, az effajta motiváció a fogyásra – hogy bele kellene férni a kedvenc ruhánkba, ahelyett, hogy újat vennénk – szintén nagyon fontos cél.

„Már alig várom, hogy csináljak néhány szuper képet a parton!”. Nyár, nap, tenger… Mindannyian szeretnénk „10/10-esnek” kinézni, hogy a férfiak el se tudják szakítani tekintetüket csodás domborulatainkról, és hogy barátnőink lássák, mennyire szépen kiemeli alakunkat a fürdőruhánk. Mi ez, ha nem a legjobb motiváció a fogyásra? A vízpart egy olyan hely, ahol még a legkisebb szépséghibák is egyértelműen meglátszanak. Ahhoz, hogy úgy sétálhassunk a langyos homokon, mintha a kifutón lennénk, megmutatva csodás alakunkat és gyönyörűen lebarnult bőrünket, el kell kezdenünk előre gondolkozni és jó előre elkezdeni törődni alakunkkal.

„Kifogyok a szuszból, minden egyes alkalommal, amikor kicsit gyorsabban sétálok!” Azok, akiket a sors telten érzéki alakkal „áldott meg”, biztosan azt mondják majd nekünk, hogy néhány fölös kiló nem csupán esztétikai problémát jelent, de számos megbetegedésnek is okozója lehet: ilyen a visszeres megbetegedés, a duzzanatok, alacsony tüdőkapacitás, cukorbetegség, szív és hormonális problémák (pl. Pajzsmirigy, hasnyálmirigy, petefészek, stb.). Az egészség az egyik legfontosabb motiváció, ha fogyásról van szó és ezzel nem lehet vitába szállni. Általában az orvosok azt mondják a túlsúllyal küzdő embereknek, hogy a legfontosabb dolog a gyógyuláshoz vezető úton a túlsúly leadása. Könnyebbnek is érezzük majd magunkat, ha megszabadulunk az extra kilóktól, ezáltal levéve a nyomást a belső szerveinkről, valamint csontrendszerünkről, és drámai változást idézve elő egészségi állapotunkban.

„Szia csajszi, elkérhetem a számod?” Az egészségesség témaköre mellett, a fogyást motiváló tényezők egyik legfontosabbika a nők azon vágya, hogy vonzóbbak legyenek a férfiak számára. Gondoljunk bármit is, sajnos a nőket az esetek nagy többségében külsejük alapján ítélik meg. Nem minden esetben, de általában igen. Alapvetően a férfiak kinézetünk alapján ítélnek meg minket, és csak ezután hajlandóak rátérni „belső szépségünk” megismerésére. És még ha azt is mondják, hogy a külső nem fontos számunkra, ezeket a mindig érdemes egészséges mértékben kétkedéssel fogadni. Egy nőnek mindig gyönyörűnek és kívánatosnak kellene lennie, ennél jobb motiváció pedig aligha létezik a fogyásra.

greencoffeepreview

Green Coffee – a legjobb módszer a túlsúly leküzdésére

Világszerte, egyre nagyobb az érdeklődés a fogyasztó termékek iránt. Sajnos, az ilyen szerek nem megfelelő használata, nem csupán a kívánt ...
Read More
gojiberries

Goji bogyó. Fogyás diéta nélkül

Sok elhízott ember számára az jelenti az igazi problémát, hogy nincs esélyük kizárólag egészséges ételhez hozzájutni. Sok éven át ragaszkodtak ...
Read More